25 maj 2022
19:00

Karlslunds IF FK

Referat: IFK Kumla - Karlslunds IF FK

Kvällens division 2-derby mellan IFK Kumla och Karlslunds IF FK slutar mållöst, i en match som inte riktigt fick någon stuns, utan kanske mest blir ihågkommen av att himlen öppnar upp sig ordentligt precis innan matchstart och regnet fullkomligt vräker ner på Kumla IP med en hård sidvind på köpet, för att efter ett tag bjuda på strålande sol och mojnande vind. Den kommer tyvärr också bli ihågkommen för ett benbrott på en kumlaspelare, där matchen fick avbrytas under en längre tid. Vi håller alla tummar vi har för att Alexander, som han heter, kommer tillbaka snart igen till fotbollsplanen.

Det var tyvärr inte enbart den skadan som skedde i matchen. Redan i den 14:e minuten tvingas Christer Lipovac byta, och i slutet av matchen även Lukas Julher, båda på grund av skada. Vi hoppas såklart även här att båda två är fit for fight snart igen.

Matchen som sådan är att Karlslund har mycket boll, Kumla ligger lågt och försvarar bra, och det skapas inga hetare målchanser i den första halvleken. Det längre avbrottet stör såklart lite men i den andra börjar det öppna upp sig lite mer åt båda hållen. Karlslund kommer till några bra avslutslägen, och Kumla sticker upp då och då och har nog minst lika många bra målchanser under den andra halvleken som Karlslund, även om det är Karlslund som i långa stunder styr matchen. Överlag står Karlslund för en bra defensiv insats ändå, bland annat med en avgörande glidande ängel i Helmer Andersson som täcker ett hårt skott mot Forsell i mål, som ikväll håller sin femte nolla för säsongen på nio matcher.

Matchen förblir mållös i 90 minuter plus närmare 30 minuters tillägg.

Nästa match för Karlslund spelas söndag 29 maj då vi tar emot Lidköpings FK på Karlslund Arena med matchstart 14:00.